• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Steve Wozniak stämmer Google på YouTube bitcoin bluff

Steve Wozniak stämmer Google på YouTube bitcoin bluff

Jul 23, 2020 Bitcoin von admin

Apple-grundare säger att YouTube upprepade gånger ignorerade förfrågningar om att ta ner en bedrägerivideo.

Steve Wozniak: „Om YouTube hade agerat snabbt för att stoppa detta … skulle vi inte vara här nu.“

Steve Wozniak , Apple -grundare och teknisk entreprenör, väckte onsdag en talan mot Google över en YouTube- bedrägeri som enligt uppgift använde hans namn och likhet för att övertyga tittarna att skicka cryptocurrency under en falsk bitcoin- giveaway-händelse. Bedrägerna använde uppenbarligen bilder och video av andra kändisar, inklusive Teslas VD Elon Musk och Microsofts grundare Bill Gates .

Händelsen varade i många månader och lovade att ge tittarna tillbaka dubbelt vad de skickade, enligt stämningen. Men när tittarna överförde sin cryptocurrency returnerades ingenting. Wozniak lämnade in talan med 17 andra påstådda offer och sa att YouTube och Google upprepade gånger ignorerade förfrågningar om att ta ner bedrägerivideoen.

Genom att registrera dig godkänner du CBS användarvillkor och erkänner datapraxis i vår integritetspolicy .

Du kan avsluta prenumerationen när som helst

„Om YouTube hade agerat snabbt för att stoppa detta i rimlig utsträckning, skulle vi inte vara här nu,“ sade Wozniak i klagomålet . „YouTube, som Google, verkar förlita sig på algoritmer och ingen speciell ansträngning som kräver anpassad programvara som används snabbt i dessa fall av kriminell verksamhet. Om ett brott begås måste du kunna nå människor som kan stoppa den.“

Joe Cotchett, en av advokaterna som företräder Wozniak, jämförde händelsen med den senaste Twitter-bitcoin-bluffen som riktade sig till 130 profiler med hög profil, inklusive Gates, Musk och före detta USA: s president Barack Obama. Cotchett sa att Twitter var „snabbt att stänga av Bitcoin-bedrägeriet på en dag“, medan Youtube „tillät Bitcoin-bedrägeriet att fortsätta i månader.“

YouTube avböjde att kommentera stämningen och erbjuder istället ett allmänt uttalande om hur man hanterade problem. “ Vi tar missbruk av vår plattform på allvar och vidtar åtgärder snabbt när vi upptäcker överträdelser av vår policy, till exempel bedrägeri eller efterliknande,“ sade en talesman på YouTube på torsdagen.

vonadmin